skolka-ucitelka-deti

Prvé posedenie Pri stole prebehlo v poriadku. Hoci sme kvôli technickým problémom začínali asi 10 minút neskôr, všetko sa podarilo vyriešiť a myslím, že sme nasledujúcu hodinku využili na maximum.

Druhé posedenie Pri stole plánujeme na 3. októbra 2016 so začiatkom o 20:00. Znovu na cca 1 hodinu. A hovoriť budeme o cirkevných materských školách. Poslucháči a diváci sa budú môcť dozvedieť:

  • či a prečo by cirkevný zbor mal uvažovať o zriadení cirkevnej materskej školy
  • aké sú predpoklady na jej zriadenie
  • aký je postup zriadenia materskej školy
  • s akými problémami treba rátať pri zriaďovaní
  • na čo nezabudnúť
  • aké problémy budete musieť riešiť počas prvého roku prevádzky

Samozrejme, znova budete môcť klásť otázky. Nakoľko Google v priebehu septembra bude meniť službu Hangouts a presunie ju spod Google Plus pod Youtube, dúfame, že to opäť technicky zvládneme a budeme vám môcť poslúžiť kvalitnými a praktickými informáciami priamo z prvej ruky. A tiež odpovedať na vaše otázky.

Kto bude debatiť?

  1. hrajuce-detiMiroslav Čurlík – profesor na Evanjelickej spojenej škole v Prešove a tajomník pre cirkevné školy na Biskupskom úrade Východného dištriktu v Prešove
  2. Zuzana Martonová – riaditeľka Evanjelickej materskej školy Sovičky v Košiciach
  3. Marián Kaňuchzborový farár v Žiline a senior Turčianskeho seniorátu, v cirkevnom zbore majú materskú školu, ktorá má úspešne za sebou rok prevádzky

Teda, samí kvalifikovaní ľudia, ktorí majú tie správne informácie aj skúsenosti na to, aby vám kvalifikovane poradili ako zriadiť cirkevnú materskú školu.

Na posedenie Pri stole sa môžete – ako vždy – zaregistrovať na stránke www.pristole.lutheran.sk. Po registrácii dostanete v pred  pondelkom 3.10. link, na ktorom budete môcť diskusiu sledovať. Takže, zaregistruj sa a poznač si do kalendára: pondelok 3.10.2016 o 20:00!

Ešte malá návnada. Na Slovensku už máme aj takéto materské školy. Paráda, že? 🙂

Za tím Pri stole,
dan:o)

Photo credits:
Učiteľka s deťmi
Veselé deti
Hrajúce sa deti