Je to už nejaký čas, čo sme virtuálne posedávali PRI STOLE a debatovali na rôzne témy. Cieľom bolo priniesť praktické informácie priamo od ľudí z praxe. Aby nešlo „o omáčky“, ale o využiteľné informácie a skúsenosti priamo zo života.

Konkrétne sme hovorili: o práci s presbytermi v cirkevnom zbore; o tom, ako založiť cirkevnú materskú školu; ako SEM môže pomôcť v práci s mládežou v cirkevnom zbore; mali sme hostí, ktorí sa zúčastnili misie v zahraničí; a hovorili sme tiež o práci s Rómami. Všetky tieto debaty sú k dispozícii na pozretie kedykoľvek to budeš potrebovať. Určite sa môžeš obrátiť o pomoc a radu na ľudí, ktorí s nami Pri stole debatovali.

Tém, ktorým by sme sa mohli venovať je veľa. Ak niekto chce prevziať štafetu a urobiť to celé možno lepšie a kvalitnejšie, možnosti sú. Tie technické určite. Dnes nemusíš celý deň cestovať niekam na školenie, ak potrebuješ informácie. Stačí zagúgliť, zdvihnúť telefón, či položiť otázku na sociálnych sieťach. Prípadne zorganizovať posedenie PRI STOLE. Všetko, čo človek potrebuje, ak mu Pán Boh dáva na srdce nejakú službu, je ochota poslúchnuť Boží hlas a nadšenie pustiť sa do danej služby.

„Žatvy je síce mnoho, ale pracovníkov málo,“ konštatoval už pred 2000 rokmi sám Pán Ježiš (Mat 9,37). Neváhaj, vyhrň si rukávy a prilož ruku k dielu. Ak ťa k tomu povzbudí, inšpiruje, poradí niektorá debata Pri stole, budeme len a len radi.

Za tím Pri stole,
dan:o)