Pozrime sa dnes na pár blogov a zaujímavých webových stránok.

Čas s Bohom od Ľubice – obyčajnej manželky neobyčajného muža 🙂 Tieto zamyslenia sú prekladom materiálu „Zeit mit Gott“, ktorý vydáva v nemčine Verlag Diakonissenmutterhaus Aidlingen e.V.. Všetky texty uverejňujem s láskavým dovolením vydavateľstva.

Študenti Jakub a Paulína ponúkajú na svojom blogu MessageSK vlastné články, ale aj preklady článkov amerického pastora Jarrida Wilsona, ktorý píše zaujímavé veci k rôznym témam. Určite mrkni.

napokon-krasne-webstrankaDievčence, dievčatá a ženy si určite prídu na svoje na blogu Napokon Krásne. Tvorí ho skupina autoriek, ktoré o sebe tvrdia: „Sme mamy, sestry, manželky, kamarátky, zadané aj slobodné, staršie aj mladšie, pracujúce aj na materskej. Potrebujeme povzbudenie, potrebujeme, aby nás niekto vypočul, položil nám ruku na plece a povedal, že všetko bude v poriadku. Chceme byť rozpoznané v dave. Sme ženy. Sme ty. Na tomto mieste ponúkame svoje príbehy – niektoré šťastné, niektoré nie, ale všetky skutočné. Príbehy nie odlišné od tých tvojich. Nech sa páči.“ Tak nech sa ti teda páči 🙂

muzom-sk-webstrankaAni chlapci, chlapi a muži nezaostávajú, i keď opravy a korektúry majú pod dohľadom ženy. Ale priznajme, nie je to v živote presne tak? A že je to tak dobré a správne 🙂 Nech sa páči, pánsky magazín Mužom.sk, v ktorom nájdeš kopu zaujímavého a inšpiratívneho čítania na rôzne témy.

Dvaja študenti evanjelickej teológie založili stránku So zmyslom. Nájdeš tu mnoho zaujímavých článkov a odkazov na ďalšie zdroje. Zaujímavý projekt, určite sem zabehni a preklikaj.

Myslím, že jednou z najlepších stránok je stránka Chcem viac, ktorú spravuje Evanjelizačné stredisko. Nájdeš tu články, audio nahrávky, ale aj videá od slovenských aj zahraničných autorov na rôzne otázky viery. Mottom tohto webu je Chcem viac – viac, ako dáva tento svet. Tento web naozaj ponúka viac. Klikaj, mrkaj, presvedč sa na vlastné oči. Veľa zaujímavého nájdeš aj priamo na stránke EVS.

Ostaňme ešte pri EVS. Ponúkajú aj Zamyslenia. Nájdeš ich na tejto stránke. Môžeš sa tiež prihlásiť k ich odberu (vpravo je také nenápadné okienko, kde zadáš meno, email a bezpečnostný kód) a každý deň budeš dostávať krátke zamyslenie do emailu. Skvelá vecička.

Modlitebné spoločenstvo ECAV má tiež svoju stránku. Nájdeš tam mnohé inšpiratívne články, spravodaj MoS, ale tiež prednášky z konferencií. Veľmi zaujímavým projektom je 500 dní modlitieb za cirkev, ktorý potrvá do 31.10.2017 – 500. výročia Reformácie. Neváhaj, klikaj, zapoj sa, modli sa!

so-zmyslom-webstrankaAk si chceš dať aj nejaký vzdelávací záväzok, potom sa môžeš prihlásiť do online kurzu Združenia Ježiš pre každého (JPK) s názvom „PREČO PRÁVE KRISTUS?“.

Združenie JPK spravuje aj portál NetLive, kde nájdeš príbehy, skúsenosti, svedectvá, zamyslenia, výklady Božieho slova. Smelo klikaj!

Zaujímavé životné príbehy nájdeš na stránke Môj príbeh. Ide o ľudí naprieč denominačným spektrom, takže sa môžeš inšpirovať službou v iných cirkevných spoločenstvách, všetko skúmať a toho dobrého sa držať.

Spravodajský prehľad z diania v cirkvi doma i vo svete prináša portál Kresťan dnes.

</diem>