Zamyslenia majú za sebou prvé 3 mesiace. To už je čas, keď sa dá obzrieť a urobiť prvú inventúru. Čo sa teda podarilo? Podarilo sa celé to rozbehnúť – urobiť webovú stránku, naučiť sa nahadzovať podcast, naučiť sa strihať nahrávky, napísať návody, urobiť plagáty, dať dokopy tím ľudí, ktorí sa o to celé pravidelne starajú, získať si návštevníkov a poslucháčov. Úvahy a starosti z toho, či sa tento projekt vôbec uchytí sa rozplynuli. A som presvedčený, že obavy boli oprávnené. Predsa len, podcast je formou v našich končinách viac-menej novou, neobvyklou. Uchytí sa to? Bude to mať zmysel? Po 3 mesiacoch je jasné, že áno. Podarilo sa teda veľa vecí. No najmä, Pán Boh dal dokopy skvelý tím ochotných a nadšených ľudí.

Ak je pravda, že čo Google nevie nájsť, to neexistuje, potom reálnu existenciu Zamyslení potvrdzuje aj fakt, že Google o nás vie. Dokonca, za tento pomerne krátky čas troch mesiacov je umiestnenie webovej stránky zamyslení naozaj skvelé. Pri niektorých vyhľadávaniach sme na popredných miestach prvej stránky, čo možno považovať za veľký úspech.

Hovorí sa, že každý špás niečo stojí. Aké výdavky sme doteraz mali? Stálo to veľa ochoty, schopností a času mnohých skvelých ľudí. Ak sa niekto pýta na peniaze, tak 0,-EUR (slovom: NULA EUR). Áno, neminuli sme ani cent!

Chcem poďakovať každému jednému človeku, ktorý prispel k vytvoreniu, rozbehu a prežitiu prvých 3 mesiacov. Ste super a skvelo sa s vami robí.

Ďakujeme všetkým návštevníkom, čitateľom a poslucháčom. Robíme to pre vás. Teší nás, že vám týmto spôsobom môžeme každý deň prinášať Božie slovo. A môžeme prezradiť, že chystáme pár noviniek. Prvá príde už 16. apríla 🙂


Teraz 3 mesiace v obrazoch

Čas: V ako čase prichádzali návštevníci? Každý deň mal svoje špecifiká. V pondelky ľudia počúvali Zamyslenia skôr večer, iné dni to bolo ráno.

time-all

Krajina: Odkiaľ sme mali návštevníkov. Prvé priečky zrejme nikoho neprekvapujú. No návštevy z niektorých krajín, zvlášť ak boli opakované, nás prekvapili.

country-all country-all-2 country-all-3 country-all-4 country-all-5

 

Referrals: Ktoré stránky nás najčastejšie odporúčali? Tu je Top 10. Facebook a Google asi neprekvapia. Príjemne prekvapilo 1. miesto – to sú priami návštevníci, teda tí z vás, ktorí máte Zamyslenia uložené medzi obľúbenými stránkami, či jednoducho si pamätáte adresu a priamo ju napíšete do prehliadača. Tešíme sa z vás! Keďže sa sami každý deň učíme, prekvapil nás tzv. referral spam – to sú priečky 8 a 9. Už sú odfiltrované a v ďalších mesiacoch by sa nemali objaviť.

referrals-all

Vyhľadávanie: Ak nás ľudia „googlili“, aké výrazy hľadali? Tu sú tie najčastejšie:

keywords-all

PC: V prípade, že návštevník použil PC, či laptop, použil tieto prehliadače:

browser-all

Mobil: Pokiaľ použil mobil / tablet, vyzeralo to takto:

mobile-all

Podcast: Mnohí si naozaj zvykli na používanie podcastu. Takýto poslucháči si vypočuli zamyslenie bez toho, aby navštívili webovú stránku. Na to je samostatná štatistika, s ktorou nikto z nás nemal skúsenosť. V číslach dochádza do istej miery k prieniku a ešte sa budeme musieť naučiť tieto čísla rozanalyzovať. No veci vyzerali nasledovne.

Ako vidieť, na 1. mieste je podcastová aplikácia pre IOS, čo je operačný systém Apple. To je celkom zaujímavá informácia, keďže užívateľov Apple je štatisticky menej ako užívateľov Androidu. Sme radi, že sa osvedčila optimalizácia Zamyslení pre iTunes.

podcast-client

Mobilné zariadenia v podcastoch prirodzene vedú. Podcast je o mobilite. Je zaujímavé, že niektorí využívajú Zamyslenia aj na Smart TV.

distribution-podcast

Z ktorých krajín prichádzajú fanúšikovia podcastov?

countries-podcast

Takto teda vyzerali prvé 3 mesiace. Ďakujeme a prajeme požehnané chvíle pri počúvaní biblických zamyslení.

za tím Zamyslenia, Dan:o)